TV ØSTFOLD NYHETER

Back

0 Målet er å gjøre Østfold mer attraktivt for næringslivet

Østfoldkonferansen: Målet er å gjøre Østfold mer attraktivt for næringslivet. Regiondirektør Roald Gulbrandsen og fylkesvaraordfører Siv Henriette Jacobsen var tydelige på hva fokuset må være på fremover.

Flere Østfoldinger i jobb var fokuset på Østfoldkonferansen som ble holdt i går og i dag. Salen var fullspekket med folk fra offentlig sektor og næringslivet. Det er fylkeskommunen som står bak konferansen. Målet er å gjøre Østfold mer attraktivt for næringslivet.

- Vi må fortsatt være aktive med tanke på å bygge vår egen kompetanse, bli enda dyktigere som østfoldinger. Vi er gode i dag, men vi må bli enda dyktigere. Også må vi bygge samferdsel. Det tror jeg er to viktige stikkord på å håndtere utfordringene, sa regiondirektør Gulbrandsen til NRK Østfold.

Fylkesvaraordfører og konferansestyrets leder, Siv Henriette Jacobsen, er ikke i tvil på hva Østfold trenger mer av. 

- Hovedutfordringen til Østfold er at mange ønsker å bo her, snart runder vi 300 000 tusen innbyggere. Men vi har ikke nok jobber til alle sammen. Det å skape nok jobber og utvikle næringslivet løpende er den største utfordringen for Østfold, sa Jacobsen. 

Kilde: NHO via NRK Østfold