TV ØSTFOLD NYHETER

Tilbake

0 NHO og NAV skal få flyktninger ut i jobb med Hurtigsporet

  • Nyheter
  • publisert av Dan Borge
  • 31-01-2018

At flest mulig er i jobb sikrer et godt samfunn å leve i for alle. Lykkes vi med å inkludere flere flyktninger i arbeidslivet vil det være av stor verdi for samfunnet, bedriften og den enkelte.

Hurtigsporet skal få innvandrere med fluktbakgrunn som står nærme arbeidsmarkedet raskere i jobb. Dette er personer som har en kompetanse som er etterspurt i arbeidsmarkedet i Østfold.

-Vi tror at dette er en måte å gjøre det enda raskere på for de som er klare til å gå inn i arbeidsmarkedet, de kan kjapt komme seg inn, gjennom dette tiltaket som blant annet består av et speed-intervju arrangement, sier regiondirektør Roald Gulbrandsen i NHO Østfold.

- Mange av bedriftene i Østfold er veldig mangfoldige allerede og er positive til folk med forskjellige bakgrunn, fortsetter Gulbrandsen.  

NHO Østfold samarbeider med NAV Fredrikstad. Tolv kandidater vil bli knyttet opp mot bedrifter i Fredrikstad-området.

-Vi ser at det å få en fot innafor ofte er det som er det lille hjelpen de ofte trenger og vi håper at kampanjen kan bidra til det, sier avdelingsleder Ullriche Gade i NAV Fredrikstad.

Det håper også Oyuntsetseg Uzumchin som er ett av kandidatene i Hurtigsporet. Til tross for å ha to bachelor grader, arbeidserfaring fra Norge og snakker fire språk sliter hun med å finne seg fast jobb.

- Jeg ønsker å ha en fast inntekt og være selvstendig, sier Oyuntsetseg til NHO Østfold. 

 

Kilde: NHO via NRK Østfold