TV ØSTFOLD NYHETER

Back

0 TX Vikings leser julevangeliet hos Kai Robert.

  • Nyheter
  • by Kjetil Aabø
  • 21-12-2019

- TX Vikings skal gi alle en festreise. Vi utfører ulike stunts på samlingene våre, sier Ture Andre Eriksen og Alexander Grønli.  Alt fra å sprenge en varmeflaske, rive over en telefonkatalog, knekke over 60 lekabyggeklosser. De forteller at organisasjonen har vært med å reddet mange liv ut fra kriminalitet, rus osv. - Vi jobber mye på ungdomsskoler og videregående skoler for å forebygge rus, doping og mobbing.  TX Vikings leser julevangeliet på julaften.

- Brith Bakken har julaften på menyen, og forteller oss hvordan ribba skal være. Her får du mange gode tips til maten til selveste julaften. Se bilder fra programmet på programoversikt-siden.  

- NKS koker grøt på Hornes barneskole to dager i uka. Mai Britt Løken leder for Norske kvinners sanitetsforening avd. Østfold forteller at avdelingen i Østfold startet i 1947 med omtrent 30 lokalforeninger, i dag er det 13 avdelinger i Østfold. Noe av det de jobber med gjennom året er vold i nære relasjoner, og barn og unge i nærmiljøet. De arrangerer også to store samlinger gjennom året. Et om sommeren og et om vinteren. Vi selger mai-blomster og fastelavensris som gir inntekter til  kvinneforskning. - Vi har gjennom årene gitt 90 millioner til forskning på kvinnesykdommer. 

- Lars Ole Klavestad har skrevet kirkehistorien for Østfold. Ny bok på over 300 sider gir oss et bedre innblikk i kirkene våre i fylket.  Vi får også vite mye om kunstneren Klavestad som har galleri i Gamle byen i Fredrikstad. 

- Anne Borchgrevink musikalsk ansvarlig og dirigent for vokalkoret Klang som startet høsten 2012 som er prosjektkor i Sarpsborg. Vi har ca 1000 gjester på våre julekonserter i Tune kirke og har gratis julekonserter over 2 kvelder. Her får vi høre et topp vokalkor fremføre meget gode jularrangementer over kling no klokka og have yourself a Merry Christmas .

- Soulsound fra Sarpsborg  gjester programmet med gode svingende julemelodier. De kommer rett fra gode konserter på Glenghuset.  

Kai Robert avslutter programmet med melodien Det lyser i stille grender på trompet.