TV ØSTFOLD NYHETER

Back

0 Hva skjedde da kokka parterte ei rype på direkten?

  • Kultur
  • by Kjetil Aabø
  • 10-12-2019

Juleprogram nr 2 har vi mange flotte gjester som byr på mange overraskelser. 

De som virkelig elsker lutfisk, drikker det omtrent som suppe, sier president Frank Jensen i Norsk kongelig lutefisklag til stor munterhet i studio. Vi ser på ritualene hva nye medlemmer må gjennom for å bli medlem. Hør historier fra lutefiskelaget.

 

 

Viltkjøtt i jula er tema i ukas program. Mang en stolt jeger har noe godt i fryseren nå til jul, forteller Brith Bakken i programmet.

Da koret Grålum Vokalis startet var det 150 som ville være med, men vi måtte stoppe på 80 personer. Det var en voldsom interesse, forteller Hans Ulstein som startet koret. Tre generasjoner møtes i studio og koret feirer snart 50 års jubileum. Vi startet med trestemt, men det var vel ikke helt vellykket. I dag hadde jeg nok startet med unison sang, sier Hans Ulstein. Koret fremfører 3 flotte sanger i programmet. 

Vi er flinke til å hjelpe for folk er flinke til å hjelpe oss sier Øyvind Askevold, korpsleder Frelsesarmeen i Halden. Han forteller om starten til Frelsesarmeen i England hvor lederen William Booth gjør en beslutning på et teltmøte. I år er Frelsesarmeen 130 år i Halden og har et stort engasjement i Halden. Hornorkester, gospelkor, barn og ungdomsaktiviteter, Fretex butikken og hjelp til de som trenger det er aktiviteten i Halden. 

Aktiviteten i desember er høyest for Lions Rakkestad forteller Vidar Andersen, president i Lions Rakkestad. Julenek plukking startet i august og julekatalogen er viktig inntektskilde som vi gir bort til folk som trenger litt ekstra i jula. Luciafeiringen gjør vi mye ut av med mange opptredener. Julegrantenning og utdeling av "Vår lille blomst" til noen som har fremhevet seg i bybildet.